Ági egészségstúdió

A geológusok mofettának nevezik a széndioxidot tartalmazó, viszonylag alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgést. Ezt a természeti kincset a gyógyászatban már régóta alkalmazzák különböző kezelésekre, gyógyításokra.

Erdélyben számos mofetta létezik és használatának komoly hagyománya van. A széndioxiddal telt mofetták köré gyakran éptettek gyógyházakat, vagy egyszerű ülőkéket, hiszen a mofetták mélyedésében lévő széndioxid  nehezebb mint a levegő, ezért leülepszik és ebben kényelmesen, ülve lehet gyógyulni.

A legerősebb (99% széndioxid tartalmú) gázömlések a Hargita hegyvonulatban találhatók, 1250 méter tengerszint feletti magasságban. A városokban és falvakban a pincék tele vannak széndioxiddal és a helybéliek kihasználva a természet adta lehetőséget, ötletesen "magán mofettákká" alakították át azokat.

A földből feltörő gázt úgy kezelték, akár egy feszített víztükrű medencét, melynek szintjét a gyertya lángjának elalvása jelezte.

Magyarországon sajnos csupán egy helyen, a Mátrában található olyan széndioxid kigőzölés, mely az emberi szervezetre jótékonyan hat. A településen a szálláshely biztosítása fizetővendéglátás keretein belül lehetséges, így a szárazfürdő kúraszerű alkalmazása miatt - főként a környéken élők számára áldásos.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy - a szállás és utazási költség vonzatata miatt - a távoli betegek esetében a gyógyulási lehetőséget nagy mértékben korlátozza.

Hazánkban több mint 200 ezren szenvednek érszükületi betegségben és évente 20 ezerrel nő a számuk !

A MOFETTA GYÓGYKABIN  a gyógyászatban, a természetgyógyászatban és a wellnessben is hiánypótló szerepet tölt be.

Az emberek több száz éve fürdőszerűen használják a széndioxidgázt, annak kellemes melegítő és gyógyító hatása miatt. A bőrön átdiffundáló gáz a szövetekbe kerül és specifikus értágító hatást gyakorol.

Ez a hatás a bőr és bőr alatti kötőszövetekben, és a belső szervekben is megnyílvánul. A gáz úgy mint a levegő a ruházaton is áthatol, ezért könnyű, kényelmes, pamut alapanyagú öltözet szükséges.

 

A kezelés időtartama: 30 perc

Jellemzője  a  fürdőt követő kipirulás, az erőteljes szívkontrakció, a légzés mélyülése, a kezelést követő kellemes fáradtságérzet és álmosság.

 

 

Baloghné Tóth Ágnes
egészségfejlesztő mentálhigiénikus
Tel.: 06-70/203-6375, 42/470-489
4432 Nyíregyháza-Nyírszőlős, Csősz u. 9.
Térkép

Keresés

joomlatpl.ru | http://www.joomtpl.ru | http://www.best-themes.ru | food-maker.ru/